בבתים רבים יש לכל ילד חדר משלו. יחד עם זאת, יש מצבים בהם שני ילדים גרים יחד באותו חדר. לעיתים, אין די מקום בבית, ולפעמים, זוהי החלטה של ההורים המעדיפים מסיבות שונות, שחלקן חינוכיות, ששני הילדים יחלקו חדר משותף. חדרי ילדים לשתיים הם לרוב גדולים יותר, אבל כמובן, שיש לעצב אותם היטב על מנת שלכל אחת תהיה הפינה שלה, ובנוסף, שיהיו נוחים, לא צפופים ונעימים לשהייה. הרצון הוא שיהיו פרקטיים אבל נאים וכאלו המספקים את האווירה העליזה והכיפית.
תכנון ועיצוב חדר כזה חייב להיעשות תוך כדי התחשבות בטעמן, צרכיהן ורצונותיהן של הבנות. משום כך, יש צורך ללמוד על אופיין, תחביביהן וכדומה. בכל מקרה, קיימים אילוצים שונים שעליהם יש להתגבר והנובעים מהצורך בריהוט הכרחי לשימוש הבנות. הרהיטים הם הפריטים תופסי הנפח הגדולים ביותר וחובה להכניס שני שולחנות ושתי מיטות. ארון, לעומת זאת ניתן לחלוק יחד, וכן, מראה, טואלט ועוד, אלא אם הדבר מתאפשר ורוצים שלכל אחת יהיו גם אותם בנפרד. עיצוב חדר שינה לבנות ולבנים זוהי משימה לא פשוטה בכלל שצריכה להעשות על ידי אנשים שמבינים. מעצבת חדרי ילדים חגית סער, היא מעצבת מוכרת מאוד ומומלצת אשר מובילה את עולם עיצוב חדרי הילדים.
רצוי להניח שני שולחנות בפינות שונות ומרוחקות אלו מאלו. כך לכל אחת תהיה סביבת עבודה פרטית משלה. מיטות ניתן להניח בצמוד לשני קירות מאונכים אלו לאלו כאשר ביניהם יש ארגז מצעים. ארון משותף יהיה גדול מהממוצע על מנת לאפשר אחסון בגדים רבים, אקססוסריז, ופרטי לבוש אחרים. ריהוט חדרי בנות מיוצר מעץ מלא או עץ מעובד. עץ מעובד יהיה יקר ואיכותי יותר ומומלץ להשקיע בו. ניתן להזמין או לרכוש רהיטים בסגנונות שונים אבל כאלו שיהיו עם אותו קו עיצוב לשמירת מראה אחיד. ניתן לבחור בצבעים אחידים לרהיטים ולקירות או לגוון ולהחליט על צבעים שונים משלימים אלו את אלו המועדפים עליהן. פרטי נוי ומוצרי טקסטיל ישלימו מראה חדר הרמוני ומרווח.